Un projecte de packaging que triomfa a Londres
15 maig, 2019
ComOma24
Un projecte de packaging que triomfa a Londres
15 maig, 2019
ComOma24

Avui us parlem d’un projecte de packaging que ha conquerit els premis de disseny als London International Olive Oil Competitions 2019.  Però, com comença aquest projecte?

Fa temps que la Cooperativa de Juncosa confia en nosaltres per desenvolupar les seves accions de comunicació, i aquest és un any molt especial per la cooperativa, ja que és l’any del seu centenari.

Per commemorar aquests 100 anys d’història van pensar amb crear un oli especial, d’altíssima qualitat i amb unes característiques que el fessin únic, produït durant la primera quinzena d’octubre, quan l’oliva encara està en un verd molt primerenc, amb un perfil molt afruitat i un lleu toc picant.

I aquesta meravella necessitava un vestit especial, una presentació que acompanyés un producte d’alçada. L’encàrrec va ser clar, volien traslladar al consumidor l’essència del territori i presentar-la en un packaging altament diferenciador.

Així doncs, vam començar a treballar amb el concepte que en aquest cas, la base, era el respecte a la identitat visual original i les arrels del producte però amb una presentació que fos molt diferenciada.

La participació de l’oli de la Cooperativa de Juncosa a premis internacionals era també un element important a tenir en compte, perquè es feia més necessària una gran diferenciació visual respecte a altres ampolles o en aquest cas, competidors.

Per tant es tractava de crear un producte que representes una veritable joia sorgida de la terra i d’aquí “Taste of eARTh”, una forma directa i senzilla d’explicar al consumidor que el producte que té a les mans és fruit de la terra, que representa l’essència del territori.

Un cop teníem aquest concepte definit, el següent pas era representar la “joia” de producte que hi ha al seu interior, i per això vam inspirar-nos en un dels colors que puntualment adopten les olives durant l’any, una barreja entre vermell i fúcsia, que és el que finalment es va decidir aplicar.

El resultat d’aquest packaging és una ampolla de vidre d’espectacular color púrpura, pintada amb tres capes que li donen aquesta intensa i elegant lluentor  i presentada en una capsa que deixa veure l’interior, en format de 500 ml i amb un acurat etiquetatge, amb informació detallada de les característiques del producte, que faciliten el seu consum. 

I és clar, no podem estar més contents perquè el passat 12 de maig, el nostre esforç es va veure recompensat en l’entrega de la Medalla de Bronze a la Total Image Category als London Internacional Olive Oil Competitions 2019, una competició on se celebra l’excel·lència honorífica del disseny d’embalatge d’oli d’oliva.

Aquest és un guardó que reconeix el disseny i el packaging d’una ampolla especialment dissenyada pel centenari de la cooperativa que es commemora aquest any i on els jutges van tenir en compte aspectes com la innovació, els colors, el material i la imatge general, entre d’altres.

A nosaltres ens agraden els projectes de packaging, i tu? T’agradaria presentar el teu producte d’una forma única? Contacta amb nosaltres i t’expliquem com fer-ho.

Descobreix el projecte

IDEACIÓ I DISSENY DE PACKAGING PER DIFERENTS FORMATS

Fer un restyling de la marca Cooperativa de Juncosa, aplicar-lo a les diferents formes del packaging i aconseguir que la marca prengui renom i una mateixa identitat. Un packaging seguint la línia de la cooperativa i on hem volgut expressar els valors de la mateixa.

Veure projecte