Street Màrqueting i Ambient Màrqueting, una oportunitat per créixer
1 maig, 2019
ComOma24
Street Màrqueting i Ambient Màrqueting, una oportunitat per créixer
1 maig, 2019
ComOma24

A l’Agència OMA ens agrada la creativitat! En aquest blog us volem parlar de la importància que té l’Street Màrqueting a l’hora de poder-nos comunicar amb un possible nou client que ens acaba de descobrir.

Cada vegada més, les marques s’estan donant compte que moltes vegades no n’hi ha prou amb esperar que el client vingui sol, sinó tot el contrari; cal sortir a buscar-lo. En aquest sentit l’Street Màrqueting s’està convertint en una línia dins el món de la comunicació molt utilitzada per les agències de comunicació integral.

Però, i què és l’Street Màrqueting?

Tal com indica el seu nom, l’Street màrqueting és un tipus de màrqueting practicat al carrer, i que va acompanyat d’un alt grau de creativitat, amb l’objectiu d’interaccionar i cridar l’atenció de possibles nous clients.

L’street màrqueting però, no és l’únic que existeix, ja que també podem trobar l’Ambient Màrqueting. Aquest també és un tipus de màrqueting que es pràctica al carrer, però en aquest cas és a través d’accions estàtiques a partir de la transformació d’elements urbans que normalment estan degradats.

Per realitzar aquest tipus d’accions existeixen múltiples tècniques, com per exemple l’ús de tanques publicitàries, street art, promocions, etc. Totes aquestes tècniques però, tenen un objectiu comú, que és el de crear un vincle emocional amb les persones, perquè els quedi en la seva memòria i tinguin, d’aquesta manera, una experiència de la marca que d’altra manera no seria possible.

Avantatges de l’Street Màrqueting?

Un dels avantatges que tenen aquest tipus d’accions és que tot tipus d’empresa, ja tingui un pressupost petit, mitjà o gran la pot realitzar, l’únic que s’ha de buscar és notorietat. La clau sobretot està en sorprendre i crear una experiència interactiva directa per al públic.  

Aquí és on entrem nosaltres, la nostra creativitat i l’estratègia. Per realitzar una campanya d’street marketing cal tenir en compte molts factors. Aquí sota us en deixem alguns dels més importants:

  • El lloc: perquè una campanya d’aquest tipus sigui efectiva s’ha de fer en llocs públics de major trànsit i afluència, és a dir, zones cèntriques i conegudes.
  • El temps: el factor temps també és important. No es poden realitzar les mateixes campanyes a l’estiu que a l’hivern ni totes duren el mateix. Tot dependrà del missatge que es vulgui transmetre.
  • El missatge: per molt que la campanya sigui espectacular, si no aconseguim transmetre el missatge que es té com a objectiu, la campanya no haurà servit de res. La gent ha d’entendre i quedar-se amb la marca en qüestió al seu cap.
  • El tipus d’acció: depenent del producte que es vulgui promocionar es realitzarà un tipus d’acció o una altra, això sí, tot ha d’estar perfectament lligat i relacionat de manera original.

Com aconseguim l’anunci publicitari perfecte?

Per últim, anem a la part més important. Aquí us deixem alguns consells per aconseguir l’anunci publicitari perfecte:

  • Enfocament: Cal tenir molt en compte a qui ens dirigim, qui és el nostre públic objectiu.
  • Originalitat: No ens fem avorrits, cal ser una mica original i desmarcar-se dels demés, cal despertar la curiositat per la nostra marca. Deixa volar la teva imaginació.
  • Missatge: Ens cal un missatge curt i clar, un concepte o una frase original i enganxosa. Per descomptat la tipografia ha d’anar d’acord amb l’estil i la imatge de marca.
  • Diferenciació: Hem de diferenciar-nos, ja sigui gràcies al nostre logotip o algun element diferencial perquè sigui reconegut i associat a la marca pels clients potencials.
  • Visibilitat: Un concepte a tenir en compte és que “Si no hi ets no et veuen”, per tant ens hem de posicionar molt bé o cridar l’atenció per tal que la gent es fixi en el nostre cartell.

Si tens en compte tots aquests factors, tindràs l’anunci publicitari perfecte. 

Si vols saber més o vols que t’ajudem a comunicar el teu producte, empresa o servei, no ho dubtis, contacta amb nosaltres, podem fer un cafè o un té junts i parlar del teu projecte.