Lleida, 3 de novembre de 2022 – L’Associació de Donants de Sang del Segrià i l’agència de comunicació lleidatana OMA han signat un conveni de col·laboració per promoure projectes i activitats que fomentin la donació de sang al Segrià. Així, ambdues parts, conscients que la donació de sang constitueix un d’aquells fets que ultrapassen l’objectiu purament sanitari per incidir de ple en els valors de la solidaritat, Ia responsabilitat i la generositat, han acordat sumar esforços per fer arribar el missatge de l’associació d’una forma ampla i propera. 

La primera de les accions desenvolupada per l’Agència OMA ha estat la realització d’unes il·lustracions de la mascota “Rogeta” en format paper per ser distribuïda en totes les associacions que formen part de la Federació Catalana de Donants de Sang, uns dissenys que s’han presentat durant l’acte de signatura. Per la seva part, l’associació difondrà la col·laboració i el compromís de l’Agència OMA en tots els seus canals de comunicació, a més del compromís de tenir continuïtat en el futur ampliant si s’escau les activitats i cercant sinergies comunes.

Aquestes il·lustracions formen part de la campanya de comunicació i difusió de la propera Marató de Sang que tindrà lloc els propers 9 i 10 de novembre a la Biblioteca Pública de Lleida i prèvia cita a través de www.donarsang.gencat.cat. Amb el lema “Suma’t a la Generació Donant” es pretén animar noves persones a viure l’experiència de la donació de sang. 

El repte d’aquest any és animar a tothom a donar sang i entrar a la #GeneracióD. Aquests dos anys de pandèmia, ha estat molt difícil aconseguir que noves persones comencessin a donar sang per primera vegada. El tancament d’universitats, d’escoles, el teletreball a les empreses i el fet que no s’han pogut organitzar jornades festives al voltant de la donació, ha fet que menys persones hagin anat a donar sang per primera vegada. Segons el Banc de Sang i Teixits a dia d’avui, a Catalunya només hi ha sang pels propers cinc dies quan el nivell òptim són vuit. 

L’Associació de Donants de Sang del Segrià és una entitat que, des del voluntariat, té l’objectiu de sensibilitzar i promocionar la donació de sang, plasma i moll de l’os a la comarca del Segrià. 

Per la seva part, OMA, és una agència de comunicació integral que centra els seus serveis a desenvolupar elements, accions i activitats per acompanyar empreses, entitats i institucions d’arreu de l’estat, a assolir els seus propòsits de comunicació, amb 5 anys de recorregut, en l’actualitat formen part del seu equip 12 professionals de la comunicació.